Winter

Bürchen heeft een familievriendelijk en mooi skigebied. Het skigebied is verbonden met dat van Törbel.  Verder kunt u met dezelfde skipas ook gebruik maken van de skigebieden in de buurtdorpen Unterbäch en Eischoll.

 

Vanuit het chalet heeft u zicht op een van de skipisten van Bürchen en de stoeltjeslift.

 

In de winter staat u dan ook in 2 minuten op de Ski- und Snowboardpisten van de Moosalpregio. In dit direct aangrenzende gebied staan u 9 skiliften en een 5 kilometerlang Langlaufnet ter beschikking. In het seizoen 2007/2008 is er een nieuwe stoeltjeslift geopend.

 

En wat denkt u van sneeuwschoenwandelen? Natuurlijk kunt u ook in de winter gewoon wandelen. Voor de terugweg kunt u kiezen tussen schnagger, lopen of sleeën. De autoweg zur moosalpe is in de winter afgesloten voor autos en wordt dan gebruikt als wandelpad en sleebaan. Voor degene die niet naar de alp lopen wil, rijdt er ook nog de Alppuschnaager.

 

https://www.moosalpregion.ch/angebot/alpuschnaager/

 

In de omgeving van de Moosalpregio bevinden zich verder bekende wintersport plaatsen als Saas-Fee, Zermatt, Crans-Montana, Riederalp en Bettmeralp, welke binnen een uur met de auto te bereiken zijn.