Bürchen

Het dorp Bürchen vanuit Unterbäch fotografiert

Bürchen, is een mooi startpunt in een omvangrijk wandelnetwerk in de Moosalpregio.

 

Ook mountainbike- en Nordic-Walking routes zijn goed aangegeven.

 

Het dorp bestaat uit een aantal kleinere dorpskernen zoals Zenhäusern, Ried, Hasel en Gärlich (de wijk met veel vakantiechalets). 

 

Laat u zich in een van de 6  restaurants culinair verwennen! Voor de boodschappen zijn er twee winkels in het dorp. Een bij de vakantiehuisjes, en een in het dorpscentrum (Hasel). Hier kunt u ook een speelplaats, de kerk en de basisschool vinden. 

 

In de wijk Bodmen heeft zich een soort toeristisch centrum gevormt. Hier bevinden zich het restaurant Ronalp, het touristenbureau, de skischool en een sportwinkel. Tevens kan men hier terecht voor het kopen van skipassen. De kinderen en beginners kunnen hier op de makkelijke piste van Bodmen terecht, of wat moeilijker aan de overkant van de weg op de piste Blatt.

 

In de zomer kan men hier midgetgolfen. 

typisch herfstplaatje van Bürchen met geele berken

 

 

Bürchen wordt ook wel het Birkendorf genoemd naar de vele berkenbomen die in de omgeving groeien. Voornamelijk op de oosthellingen boven het dorp richting Blatt.   

 

Bürchen telt ca. 750 inwonersen en ligt in het duitstalige deel van Zwitserland. Het dorp ligt op een plateau dat naar het westen is gericht.

 

 

 

 

 

 

Bürchen,Lerchboden, Obscha, Hasel, Boden, Mauracker, Kerk, dorp,
Bürchen, Weilers; Lerchboden, Obscha, Hasel, Mauracker und Boden